Kagyu Samye Dzong Finland

   Tiibetinbuddhalainen meditaatiokeskus

Kurssit ja tapahtumat

Buddhalaista meditaatiota ja filosofiaa

Tule tutkimaan buddhalaista filosofiaa perinteisten tekstien, runojen ja tarinoiden kautta. Teemme myös lyhyitä ohjattuja meditaatioharjoituksia.

Kokoonnumme syyskaudella lauantaisin klo 16 - 17 (alkaen 11.9.2021). Max 8 osanottajaa, ilmoittaudu etukäteen viimeistään edellisenä päivänä info@samye.fi. Siten varaat paikkasi ja saat myös tiedon mahdollisista peruutuksista.

Paikka: Lapinlahden Lähteen Venetsia-rakennus
2. kerros, Armonia-huone.
Fahlanderin puistokuja, 00180 Helsinki.

Ohjaajana on Ani Sherab, jolla on 35 vuoden kokemus tiibetinbuddhalaisesta perinteestä. Lahjoitus oman harkinnan mukaan, esim. €10 numeroon 040 7022979 (MobilePay).

Yhteismeditaatiot Kampin kappelissa

Kampin kappelissa järjestetään uskonnollisten traditioiden yhteismeditaatioita keskiviikkoisin kerran kuussa. Vetovastuussa olivat buddhalaisuutta edustamassa Tommi Siivola ja Ani Sherab sekä kristilliseltä puolelta Sinikka Leppihalme ja Hiljainen tila. Yhteismeditaatio on klo 17-18, mutta ellet ehdi meditoida kokonaista tuntia, voit liittyä mukaan myös viiden jälkeen. Pieni äänimerkki päättää harjoituksen ja sen jälkeen kokoonnutaan salin ulkopuolella. Suuntaamme läheiseen kahvilaan vaihtamaan ajatuksia noin tunniksi. Seuraavat  kerrat 3.11. ja 8.12.2021.

Mielenrauhaa mindfulnessilla tunnit nyt tauolla

Fyysinen jooga rauhoittaa ja rentouttaa, ja meditaatioharjoitukset ovat joogan luonnollinen jatke. Meditaatiotunnilla saat henkilökohtaista opetusta pienryhmässä. Voit valita istutko risti-istunnassa vai tuolilla oman kehon tuntemusten mukaan. Harjoitukset ovat lyhyitä ja niiden välissä annetaan palautetta.

Tutkimme mistä mielenrauha syntyy ja miten saamme itsemme tasapainoon. Menetelmänä toimii mm. mindfulness, jonka juuret ovat 2500 vuotta vanhassa buddhalaisessa meditaatioperinteessä.

Ohjaajana toimii Ani Sherab, joka sai nimensä tiibetinbuddhalaisilta lamoilta, kun hänestä tuli nunna v. 1989 Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Hän on opettanut meditaatiota Suomessa vuodesta 1997. Ani ohjaa sekä aloittelijoita että jo pitempään meditoineita. Buddhalaisen meditaation perusharjoituksia voi soveltaa kuka vain uskonnosta riippumatta.

Lauantain meditaatio 7.11.2020 on peruttu, seuraava kerta järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Maksu: lahjoitus Anille oman maksukyvyn mukaan. Paikka: Bloom Wellbeing joogastudio, Urheilukatu 5, 00250 Helsinki. Sisäänkäynti katutasossa Bolt Arenan kivijalassa. Ilmoittautumiset varausjärjestelmän kautta.


Kuinka tiikeri kesytetään

Akong  Tulku Rinpochen klassikoksi muodostunut kirja Kuinka tiikeri kesytetään uudistettuna suomennoksena. Kirja tarjoaa tuoreen näkökulman mielen kesyttämiseen, se painottaa omaa kokemusta, tunnetta ja lämpöä. Itse asiassa se on ikivanha ja koeteltu, koska se nousee vuosituhansia vanhasta viisausperinteestä. 

25 vuodessa tästä kirjasta on tullut uranuurtaja siinä, miten näitä opetuksia voidaan tuoda länsimaisten ihmisten tueksi. STT: Mitä tapahtuu, kun buddhalainen psykologia yhdistyy länsimaalaisiin terapiamuotoihin?


Basam Books klubi Keskustakirjasto Oodissa 2019: 

Kuinka tiikeri kesytetään -kirjan suomentajat Ani Sherab ja Tuula Styrman kertovat kirjan syntyvaiheista ja kuinka sen meditatiivisia ja terapeuttisia harjoituksia käytetään. Haastattelijana Mili Kaikkonen.


Helsingin Kirjamessut 2018: 

Ani Sherab ja Tuula Styrman keskustelivat Akong Tulku Rinpochen kirjan uudesta suomennoksesta Helsingin Kirjamessuilla 2018.Dharmapiirit ja yksityisopetus

Pääkaupunkiseudulla toimiva dharmapiiri muodostuu useimmiten muutamasta henkilöstä, jotka toivovat ohjausta harjoitukseen. Piireissä meditoidaan ja keskustellaan Buddhan opetuksista. Kokoontumisajat sovitaan piirikohtaisesti, Ohjaajana toimii Ani Sherab. Myös yksityisopetusta, tiedustelut info@samye.fi.

Retriittikeskus Nepalissa

Drupon Khen Rinpoche tarjoaa harvinaista retriittimahdollisuutta Nepalissa. Kuusivuotinen ohjelma kansainvälisille oppilaille toteutetaan rahaston turvin, ja se on osanottajille maksuton.  Lue lisää

AN AUDACIOUS ENDEAVOUR – A Full Tantric Curriculum Over 21 Years was published in Facebook June 13, 2021. The programme started on April 27th 2021 with 66 participants (16 children and 38 adults on the 21 year programme, and 18 children on the 26 year programme.) The students / practitioners will be living, studying and practising full-time in the retreat centre. They come from 20 different countries but most have been living in the retreat centre for at least several years already.


AKONG - A Remarkable Life dokumenttielokuva 

Dokumenttielokuva AKONG - a Remarkable Life sai ensi-iltansa Suomessa 17.9.2017. Elokuva kertoo inspiroivan tarinan Chöje Akong Tulku Rinpochen elämästä. Akong Rinpoche auttoi lukuisia ihmisiä elämänsä aikana rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon ja humanitaarisen avun keinoilla. Haluamme jakaa hänen tarinansa tuleville sukupolville.

 

Muut dharmatapahtumat ja kurssit 

Buddhalaisuuden perusteet  –  kolmivuotinen kurssi (englanninkielinen)
Mindfulness Association free online course
Kagyu monlam Bodhgayassa vuosittain

Menneet tapahtumat

Tara Rokpa -terapia


Tara Rokpa -prosessi on mielenharjoittamisen menetelmä, joka perustuu myötätuntoon. Siinä yhdistyvät buddhalainen filosofia ja länsimainen psykologia. Rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset, hieronta, elementtityöskentely, luova kuvatyöskentely ja muistelutyö turvallisessa ryhmässä auttavat kehittämään kykyä kohdata myötätuntoisesti elämän haasteita. Harjoitusten avulla voit löytää uuden näkökulman omaan elämääsi. Jos myös henkinen ulottuvuus on olennaista omassa kasvussasi, menetelmä voi sopia sinulle. Se voi avata ovia onnellisempaan ja merkityksellisempään elämään.

Opi rentoutumaan -illat

Opi rentoutumaan on kurssi, jonka aikana tutkitaan ja koetaan, millaista hyötyä tavallista rauhallisemmasta mielentilasta ja rentoutuneesta kehosta on. Kurssilla opitaan kiireettömässä tunnelmassa erityisiä rentoutumis- ja visualisaatioharjoituksia sekä käytetään yksinkertaista hierontaa ja tehdään helppoja tasapainottavia liikkeitä.

Ohjaajana toimii Tuula Styrman, joka opiskelee työn ohessa Tara Rokpa -terapeutiksi.

"Tara Rokpa -menetelmä ja sen harjoitukset
ovat olleet minulle alku kohti avoimuutta, 
rentoutta ja myötätuntoisempaa elämänasennetta."

Rentoutunut avoimuus on meille tarjolla koko ajan, vaikka elämämme on suurimman osan aikaa niin kiireistä ja stressaantunutta, että emme ehdi aina edes tiedostaa kokemaamme.

Opi rentoutumaan -harjoitukset perustuvat Edie Irwinin kirjaan Healing Relaxation, joka pohjautuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön Akong Rinpochen kanssa. Akong Rinpoche on yhdessä länsimaisten terapeuttien kanssa kehittänyt nämä menetelmät.

Opi rentoutumaan -kurssi valmistaa Tara Rokpa -terapiaprosessiin, ja toimii hyvin myös omana kokonaisuutenaan, kun opetellaan rentoutumaan ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia. Kurssi sisältää neljä kokoontumiskertaa.

Tuula Styrmanin ohjaa Opi rentoutumaan -iltoja, joissa tehdään liikeharjoituksia, helppoa hierontaa ja visualisaatioharjoituksia Tara Rokpa -terapian työvälinein. Illan kesto n. kaksi tuntia.
 
Opi rentoutumaan -harjoitukset vahvistavat läsnäoloa, kehotuntemusta sekä tietoisuus- ja tunnetaitoja. Niistä voi olla apua mm. kehon jännitystilojen purkamiseen, parempaan uneen ja rentoutumiseen. 
 
Harjoitusillat tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua Tara Rokpa -terapiaprosessiin.

Lisää tietoa Tara Rokpa -terapiasta suomeksi: Tara Rokpa -terapia ja englanniksi: Tara Rokpa Therapy

Voit osallistua iltoihin vaikka et olisi kiinnostunut varsinaisesta terapiaprosessista.

Ilmoittaudu mukaan iltoihin Tuulalle: tuula(at)create.fi  tai tekstiviestillä p. 050 548 9717.
Näin saamme sanan osallistujille, jos aikatauluihin tulee muutoksia tai joudumme perumaan illan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Create amoven Hyvinvointigalleria
Sofia Future Farm -kaupunkikeskuksen Offline-tila, 6. krs
Sofiankatu 4, Helsinki. Helsinki. Kartta

Hinta: 20 €/kerta, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 10 €/kerta.

Tara Rokpa Finland facebookissa ja englanninkieliset sivut www.tararokpa.org

Posti
Tietoja
Instagram